'Een goed boek dat koken doet. Een lekker bord dat je proeven moet. '
De boekenkok is de ideale gastkok die keukens en evenementen met gezond veel lekkers vult. Vincent geeft groenten de hoofdrol die ze verdienen en tovert verrassende smaken en kleuren op je bord. Hij fileert verschillende (nieuwe) kookboeken en vindt in jou het ideale testpubliek. De boekenkok is een goed boek dat koken doet. Een lekker bord dat je proeven moet.
In 2023/24 zijn we na twee jaar studeren, helemaal terug en koken we opnieuw op volle gas. We blijven actief in De Living en in La Petite Fabriek. En vanaf februari worden we ook vaste gastkok bij Ruben in Atelier Nooitgedacht. Ga naar agenda voor concrete events en data. Of volg ons via Facebook en Instagram.
Hoe het begon? In september 2018 startte Vincent met de boekenkok. Elke maand testte hij een (vegetarisch) kookboek en een aantal recepten uit. In de boekenkeuken van Theoria op vrijdagmiddag, kon jij genieten van een gezond en lekker bord. In de lockdown vloog de boekenkok noodgedwongen in de frigo. De bakplaatkok werd zijn waardige vervanger. Elke vrijdagavond was er keuze uit twee take-away bakplaten.
De boekenkok verhuisde daarna eventjes naar de achtergrond omdat Vincent een opleiding volgde. Ondertussen zijn we twee jaar verder en hebben we de formule in Theoria afgerond. Tijd voor nieuwe ideeën op nieuwe plekken. Het basisrecept blijft wel overeind: mensen bij elkaar brengen en samen lekker eten.
Hou onze kanalen in de gaten en ontdek waar Vincent als gastkok aan het werk is. Smakelijk!